Точен ябълков пай

вход през zajenata.bg
Точен ябълков пай
admin
Добавена от: admin
6818
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За тестото:
60 г масло (маргарин, олио)
2 с. л. захар
1 яйце
3 с. л. прясно мляко
ванилия
1 ч. ч. брашно, пресято с 1 ч.л. бакпулвер
още брашно - за меко тесто
За плънката:
4 настъргани ябълки
2 с.л. захар
2 с.л. галета
1 ч.л. канела
1-2 шепи счукани орехови ядки
пудра захар 

От посочените продукти се омесва меко тесто. Отделя се 1/3 от него, а по-голямата част се разточва на кръг, малко по-голям от формата за пай. Разстила се внимателно по дъното и стените на намазнената и набрашнена форма за пай, като с ръка се разтеглят краищата на кората и се издигат по ъглите на тавата. От посочените продукти (без пудрата захар) се приготвя плънката, която се изсипва в кората. Останалото тесто също се разточва и с нож се правят прорези по кората или се изрязват ленти, които се кръстосват и се поставят върху плънката. Пече се в умерена фурна до порозовяване. Поднася се изстинал и поръсен с пудра захар.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft