Точен ябълков пай
19 Юли 2013
6818
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
От посочените продукти се омесва меко тесто. Отделя се 1/3 от него, а по-голямата част се разточва на кръг, малко по-голям от формата за пай. Разстила се внимателно по дъното и стените на намазнената и набрашнена форма за пай, като с ръка се разтеглят краищата на кората и се издигат по ъглите на тавата. От посочените продукти (без пудрата захар) се приготвя плънката, която се изсипва в кората. Останалото тесто също се разточва и с нож се правят прорези по кората или се изрязват ленти, които се кръстосват и се поставят върху плънката. Пече се в умерена фурна до порозовяване. Поднася се изстинал и поръсен с пудра захар.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари