Точена баница с извара и яйца

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Точена баница с извара и яйца
Точена баница с извара и яйца
admin
Добавена от: admin
5031
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За тестото:
600 гр. брашно
350 мл топла вода
1/3 кубче прясна мая
1 чаена лъжичка сол
3 супени лъжици олио
За плънката:
200 гр. извара
1 яйце
Други съставки:
малко олио (за поръсване на корите)
малко газирана вода (за поръсване на корите)

1. Маята се разтваря в малко топла вода и 1 чаена лъжичка брашно и се оставя да втаса. 
2. Брашното с всички останали съставки и втасалата мая се замесват на тесто, което се оставя около 30 минути да почине малко и да втаса.
3. Тестото се премесва и се разделя на 7 части.


4. Всяка част се разточва на голяма кора, колкото се може по-тънка, и след това с пръсти се разтегля още малко.


5. Всяка кора се пръска с малко олио и газирана вода (смесени) и се поръсва с част от плънката, след което се навива на хлабаво руло и готовите рула се поставят в намазнена тава, така че да се оформи охлювче. 


6. Баницата се оставя около 40 минути да престои на топло място, покрита със стреч-фолио и кърпа, за да втаса още малко. 
7. Пече се около 40 минути на 200 градуса в предварително загрята фурна.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft