1. Маята се разтваря в малко топла вода и 1 чаена лъжичка брашно и се оставя да втаса.
2. Брашното с всички останали съставки и втасалата мая се замесват на тесто, което се оставя около 30 минути да почине малко и да втаса.
3. Тестото се премесва и се разделя на 7 части.
4. Всяка част се разточва на голяма кора, колкото се може по-тънка, и след това с пръсти се разтегля още малко.
5. Всяка кора се пръска с малко олио и газирана вода (смесени) и се поръсва с част от плънката, след което се навива на хлабаво руло и готовите рула се поставят в намазнена тава, така че да се оформи охлювче.
6. Баницата се оставя около 40 минути да престои на топло място, покрита със стреч-фолио и кърпа, за да втаса още малко.
7. Пече се около 40 минути на 200 градуса в предварително загрята фурна.