Точени палачинки със зелен лук

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Точени палачинки със зелен лук
Точени палачинки със зелен лук
admin
Добавена от: admin
3174
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За тестото:

3 чаши (360 гр.) брашно
щипка сол

1 чаша (250 мл) вода


За плънката:
6 - 7 стръка пресен лук, нарязан
1 ч.л. морска сол
1 с.л. сусамено олио, запържено

За тестото: Смесете брашното и солта в голяма купа и направете кладенче в средата. Оставете водата да заври, махнете от огъня и изчакайте да спре да бълбука, след това излейте в кладенчето. Бързо омесете с дръжката на дървена лъжица. Щом сместа е достатъчно изстинала, за да се обработва с ръце, прехвърлете върху работния плот и омесете на гладко тесто. Покрийте и оставете да почива 30 минути. 

За плънката: В малка купа смесете нарязания лук и морската сол и оставете настрана.
Разделете тестото на 12 парчета, като работите върху набрашнен плот. Сплескайте всяко парче тесто с длани и го разточете на тънък четириъгълник. Намажете повърхността му със сусамено олио и поръсете със сместа от лук и сол. Навийте тестото на руло, след това го завийте отново откъм късия край, така че да се оформи нещо като охлювче, подпъхнете свободния край и сплескайте с длани до желаната дебелина. Повторете с цялото тесто и останалата плънка.
Загрейте дълбок тиган с дебело дъно, налейте вътре малко олио, колкото да покрие дъното. Щом олиото се сгорещи, сложете една от обработените и сплескани топки тесто и изпържете от двете страни, докато станат златисти. Поднесете палачинките топли. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft