Тестото се получава малко меко, но не се притеснявайте, така трябва да бъде. Месенето на тестото също е по-различно от обикновеното, тъй като само се оформя леко на топка с пръсти, а най-добре ще видите процедурата във видео-рецептата по-долу. Едва ли има думи, с които да опишем това ароматно хлебче , пълно с най-вкусните неща! Всяка хапка буквално те разтапя, а единственият му кусур е, че свършва бързо и има опасност да си развалите линията, защото просто няма спиране! Ето лесната рецепта:
Хлебче с ароматно масло
Продукти:
250 гр. универсално брашно + за месене
5 г (1-1/2 ч.л.) суха мая
25 г (2 супени лъжици) захар
1/2 чаена лъжичка сол
42 г (3 супени лъжици масло, разтопено)
125 мл топло прясно мляко
1 разбито яйце
За ароматното масло:
2 супени лъжици разтопено масло
2 супени лъжици нарязан див лук
1/2 чаена лъжичка сол
Всичко се разбърква добре, за да се получи ароматно масло
За намазване:
1 яйце
топка моцарела
Приготвяне:
Смесете всички съставки и замесете меко тесто. Оставете да втаса, след което с потупване с пръсти разстелете на плота. Нарежете го отгоре на ромбове или квадрати, намажете с яйце и ароматното масло, а между тях наредете нарязана моцарела.
Пече се на 200 градуса 20-25 минути в зависимост от фурната.
Ето и подробна видео-рецепта за това уникално чесново хлебче с ароматно масло и моцарела :