Традиционен боб в гърне
22 Декември 2011
158860
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Бобът се накисва от предната нощ, изплаква се и се поставя в глинено гърне. Добавят се всички зеленчуци, нарязани на дребно, смлените домати, зехтинът и универсалната подправката. Налива се около 2 литра вода, гърнето се захлупва и се слага на печката (или на слаб котлон). Чорбата къкри 6 – 8 часа, без да се отваря гърнето. Към края на варенето се добавя джодженът, девесилът и магданозът. Всъщност, в зависимост от гъстотата на гозбата, в края на варенето може да се получи или чорба, или основно ястие, но вода не се долива.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари