Традиционен домашен тиквеник за Бъдни вечер
19 Декември 2015
35662
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
600 гр брашно
2 супени лъжици олио
сол
за плънката:
1 и 1/2 кг тиква
200 гр захар
100 гр галета
100 г рорехови ядки
1 чаена чаша олио
канела
за намазване:
яйце и мазнина
Брашното се пресява. В него се прави кладенче, в което се слагат солта, олиото и хладка вода – колкото поеме, и се замесва тесто.
То се накъсва на малки топки, които се намазват с олио и се покриват с влажна кърпа. Оставят се на хладно за 30 минути. Тиквата се настъргва и се задушава с малко мазнина, докато омекне. Прибавят се захарта, галетата, канелата, едро счуканите орехови ядки и сместа се разбърква. Тестените топчета се разточват на тънки кори и се намазват с мазнина. Наръсват се с тиквената плънка, навиват се на рула и се подреждат в намаслена тава. Тиквеникът се поръсва с мазнина, намазва с разбитото яйце и се пече в умерена фурна.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари