Традиционен кадаиф
2 Декември 2013
51197
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Кадаифът се разделя на 10-тина равни части. Всяка се разстила и в средата й се слагат част от натрошените орехи, след което се завива на руло. Готовите рула се нареждат в намазана с масло тава и се заливат с разтопеното (горещо) масло.
Тавата се пъха в загрята фурна (на 180 градуса) и се пече до зачервяване. Готовият кадаиф се оставя да изстине напълно, след което се залива с хладък сироп. Продуктите за сиропа се слагат в тенджерка и се варят 10-15 минути, колкото да се разтопи захарта и да е посгъсти. Ароматизира се с есенция по желание.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари