Традиционен шаран в тесто за Никулден
22 Декември 2011
14940
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
От брашното, хладка вода и малко сол се приготвя тесто, което се разточва на дебел лист.
Лукът се нарязва на филийки и се задушава в мазнината до омекване.
Отстранява се от огъня и се смесва със ситно нарязания магданоз, едро счуканите орехови ядки, смлян черен пипер и сол на вкус.
Шаранът се измива, почиства се и се посолява, напълва се с ореховата плънка, зашива се и се увива в тестения лист.
Слага се в намазана тавичка и се пече в умерена фурна.
Поднася се топъл.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари