Традиционна ирландска мусака

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с месо
Традиционна ирландска мусака
Традиционна ирландска мусака
admin
Добавена от: admin
24564
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

4-5 картофа 
около 300 гр. ситно нарязан бекон 
1 глава лук 
3-4 стръка пресен лук 
1/4 глава прясно зеле 
сол и черен пипер на вкус 
2 супени лъжици заквасена сметана 
1 супена лъжица масло

Сварете картофите с обелките, обелете ги и ги намачкайте грубо, за да останат парченца. Добавете сметаната и размекнатото масло и хубаво разбъркайте.

Запържете бекона в малко масло. Извадете от тигана и в същата мазнина запържете лука (стария и пресния). В сместа добавете ситно нарязаната зелка и запържете около 5 минути, за да омекне леко. Овкусете със сол и черен пипер.

Сега смесете трите смеси - зелето, бекона и картофите, и ги изсипете в тавичка за печене.

Пъхнете тавата в предварително загрята фурна на 180 градуса за около половин час, за да се запече леко ястието и да получи красива червеникава коричка

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft