Лесна царевична погача - няма по-вкусна! Ухае неустоимо, лека е и не раздува стомаха

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Лесна царевична погача - няма по-вкусна! Ухае неустоимо, лека е и не раздува стомаха
Лесна царевична погача - няма по-вкусна! Ухае неустоимо, лека е и не раздува стомаха
79299
Лесна царевична погача - няма по-вкусна! Ухае неустоимо, лека е и не раздува стомаха
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Царевична погача - още докато се пече, цялата къща ухае неустоимо, а щом я опитате, забравяте за пшеничните питки. Приготвя се от малко съставки, а освен това е лека и не раздува стомаха, след като изядеш едно парченце.

Ето рецептата:

Лесна царевична погача

Продукти: 

2 чаши (180 мл) кисело мляко (или 1 чаша прясно мляко и 1 чаша кисело мляко)

1 чаена лъжичка сол

4 супени лъжици олио

1 пакетче бакпулвер

1 чаена лъжичка сода за хляб

2 чаши бяло брашно

2,5 чаши царевица (жълто) брашно

Приготвяне: 

Изсипете всички мокри съставки в дълбока купа и разбъркайте, като накрая добавете две чаши бяло и жълто брашно. Разбъркайте с лъжица, докато течността се абсорбира, след което добавете малко по малко жълтия царевичен грис, колкото е необходимо.

тесто царевична питка

месене царевичен хляб

Трябва да се получи меко, но компактно тесто. Разточете го върху набрашнен плот с царевично брашно и омесете добре с ръка за 5-10 минути. Месете, докато спре да лепне по ръката ви и стане гладко. Оформете тестото на топка.

царевично тесто

Сложете тестото в тавичка (26 см.), застлано с хартия за печене, и с дланите бавно го заравнете до краищата, тоест според големината на тавата, в която ще се пече. Отгоре се намазва с малко олио.

царевична питка в тава

царевична питка с олио

По желание може да се поръси със сусам, ленено семе, тиквено и слънчогледово семе и др., а може да се остави така. Нарязваме на триъгълници и печем в добре загрята фурна на 180 градуса за 25-30 минути.

питка на триъгълници

Тази погача е толкова ароматна и вкусна, че можете да я ядете само така или вместо хляб. За разлика от обикновения бял хляб с мая не надува корема. 

златна царевична погача

Да ви е сладко!

 

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft