10 яйца
1 кг.кристална захар
5 пакетчета амонячна сода
1 кофичка кисело мляко
40 супени лъжици мас /или олио/
4-5 ванилии
3 кг. брашно
Разбиваме яйцата. Към тях прибавяме киселото мляко и захарта. След това слагаме разтопената мас, но тя не трябва да е топла за да не пресече яйцата. Прибавяме брашното с добавените в него соди и ванилии. Месим средно меко тесто и го оставяме до престои няколко часа. След това оформяме сладките: с шприц, приставка към машинката за месо, или просто разточваме тестото и изрязваме формички.
Печем на 180 градуса до получаване на златист цвят. Върху все още неизпечените сладки може да се намаже допълнително яйце и да поръси кристална захар.
От продуктите излиза голяма доза сладки, така че може спокойно да намалите количеството наполовина!