Традиционни великденски курабийки

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Сладки
Традиционни великденски курабийки
Традиционни великденски курабийки
admin
Добавена от: admin
96543
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

10 яйца
1 кг.кристална захар
5 пакетчета амонячна сода
1 кофичка кисело мляко
40 супени лъжици мас /или олио/
4-5 ванилии
3 кг. брашно

Разбиваме яйцата. Към тях прибавяме киселото мляко и захарта. След това слагаме разтопената мас, но тя не трябва да е топла за да не пресече яйцата. Прибавяме брашното с добавените в него соди и ванилии. Месим средно меко тесто и го оставяме до престои няколко часа. След това оформяме сладките: с шприц, приставка към машинката за месо, или просто разточваме тестото и изрязваме формички.
Печем на 180 градуса до получаване на златист цвят. Върху все още неизпечените сладки може да се намаже допълнително яйце и да поръси кристална захар.
От продуктите излиза голяма доза сладки, така че може спокойно да намалите количеството наполовина!

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft