Традиционни немски бретцели

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Традиционни немски бретцели
Традиционни немски бретцели
admin
Добавена от: admin
40980
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

500 г брашно
20 г прясна мая
1 ч л захар
1 ч л сол
300 мл вода
20 г мас или краве масло

1 л вода
1 ч л сода
1 с л едра морска сол

Брашното се пресява в голяма купа. Отделно маята се размива заедно със захарта в топлата вода. Оставя се на топло за 5 минути. Шупналата мая се излива в купата с брашното. Омесва се еластично тесто, като накрая се добавят солта и мазнината. Меси се 10 минути, след което се оформя на топка и се покрива. Тестото се оставя да "почине" 10 минути. Разделя се на 10-12 части, които се оформят на дълги фитили (по-дебели в средата). Оформят се бретцели. Оставят се покрити за 30-40 минути, за да втасат. В голяма тенджера се кипва водата заедно със содата. Един след друг се потапят гевреците, като се изваждат след 30 секунди с решечеста лъжица. Нареждат се в тава и се оставят да изсъхнат за кратко. Фурната се загрява на 220С. Бретцелите се поръсват с едра морска сол. Пекат се 15-20 минути до златист цвят.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft