2 филии пресен бял хляб
4 с.л. кафява захар
1 с.л. какао на прах
1 ч.л. кафе еспресо на прах (друго разтворимо кафе на прах или на гранули)
300 мл сметана за разбиване
1-2 с.л. кафеен ликьор
твърд шоколад
ядки
Махнете кората на хляба. Сложете го в кухненския робот и го разбийте на трохи. Добавете захарта и какаото. Разбийте отново. Пригответе кафе със 100 мл вряща вода и разтворимото кафе. Разбийте сметаната с ликьора на мека пяна (не прекалявайте с разбиването!). Разпределете 1/3 от нея в 4 подходящи стъклени чаши. Отгоре сложете по 1 слой трохи. Напръскайте ги с кафе. Повтаряйте, докато напълните чашите, като завършите със сметана. Поставете десерта в хладилника поне за 2 часа. Преди поднасяне го поръсете с натрошен шоколад и ядки.