Специалистите съветват, че суровото месо не трябва да се мие поради опасност от разпространение на бактерия, която може да доведе до отравяне.
Обикновено много от хората са учени да измият месото, особено това от птиче произход и с това правят грешка. Въпреки че мислят, че правят добро, допринасят за разпространението на бактерията Campylobaster , казва учен от Агенцията за хранителни стандарти на Великобритания и добавя, че тази бактерия с помощта на водата успява да стигне до кожата, на работния плот, дрехите и кухненската техника.
Отравянето често се проявява чрез болки в корема , проблем с храносмилането и повръщане, пише The Guardian. Последното проучване е тревожна, тъй като дори две пети от хората правят процедурата с измиване на месото преди подготовката.
Вместо това, важно е пилето добре да се обработи термично, докато се пече, варите или пържи, както и преди и след третирането на мястото старателно да измиете ръцете.