Три лесни и изпитани рецепти за най-доброто тесто с кисело мляко

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Три лесни и изпитани рецепти за най-доброто тесто с кисело мляко
Три лесни и изпитани рецепти за най-доброто тесто с кисело мляко
8683
Три лесни и изпитани рецепти за най-доброто тесто с кисело мляко
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

3 варианта от най-сполучливото тесто с кисело мляко

Тесто с кашкавал и кисело мляко

  • 1 чаша кисело мляко
  • 1 чаша настърган кашкавал
  • 0,5 ч.л сол
  • 1 ч.л газирана вода
  • 1 ч.ч захар
  • 2 с.л. брашно

Приготвяне

Настържете кашкавал. Ако искате да направите гевреци или други печива, тогава вземете фино ренде. За колбаси в тесто и тортили е подходящ кашкавал настърган на едро ренде.
За да стегне добре тестото по време на печене, смесете содата с кисело мляко и оставете за известно време. След това добавете пресятото брашно и всички останали продукти.

Тесто с кисело мляко и мая

  • 600 г брашно
  • 60 г захар
  • 0,5 ч.л сол
  • 200 мл  кисело мляко
  • 50 мл мляко
  • 25 г жива мая (или 1 чаена лъжичка суха)
  • 75 г маргарин
  • 2 яйца

Приготвяне

  • Разбъркайте маята в топло мляко. Разтопете маргарина.
  • Смесете всички съставки с изключение на брашното.
  • Брашното се пресява, добавя се към всички съставки и се замесва еластично гладко тесто.
  • Намазваме тавата с олио, поставяме тестото в нея и го оставяме на топло да втаса.
  • След това печете във фурната на 180 градуса за 20 минути.

Има и по-проста версия на теста с кефир и мая:

  • 250 мл кефир
  • 0,5 чаша растително масло
  • 1 с. л. захар
  • 1 ч.л.
сол и суха мая .
  • 2,5 чаши. брашно
  • Пригтвяне

    • Разтворете маята в кисело мляко.
    • След това добавете всички съставки, омесете тестото и оставете за 1-1,5 часа да втаса.

    Този вариант на нискомаслено и пухкаво тесто е подходящ за солени сладкиши, баници, кексове или хачапури, които ще се пържат в олио.

    Течно тесто с кисело мляко за 5 минути

    • 2 яйца
    • 250 мл кисело мляко
    • 1 чаша брашно
    • 1 ч.л. газирана вода
    • 0,5 ч.л сол

    Приготвяне:

    За да приготвите, трябва да изгасите содата в кисело мляко и след това да добавите всички съставки и да разбъркате добре.
    С такова леко, пухкаво и нискомаслено тесто получавате добър пай с кисело мляко и дори пица. Но не забравяйте: всеки пълнеж, който изберете, трябва да е сух.

    Редактор: Ясен Чаушев
    Новини
    Мода
    Звезди
    Начин на живот
    Диети
    Красота
    още
    Любов
    Здраве
    Родители
    Коментари
    галерии
    Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
    още
    Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
    Design & Development: TaraSoft