Когато стана ясно, че маслото е несравнимо по-здравословно от маргарина, то се превърна в незаменима съставка в кухнята.
И докато придава на някои ястия незаменим вкус, други могат да бъдат почти негодни за консумация заради маслото.
Ястията , които не трябва да готвите с масло са:
Пържено месо
Всеки вид мазнина започва да гори и пуши при определена температура. При маслото тази температура е относително ниска, така че вече при 175 градуса е по-добре да използвате друга мазнина, ако пържите свински пържоли, телешки пържоли или пилешко филе.
Тортили
Ако правите свои собствени тортили, трябва да използвате олио или зехтин.
Печени картофи
Ако искате вашите печени картофи да са хрупкави, не ги пържете в масло. По-добре използвайте олио – маслото ще ги направи кашави.