Е няма такива кюфтета, съвсем нов начин за приготвя, а вкусът им е убийствен

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Е няма такива кюфтета, съвсем нов начин за приготвя, а вкусът им е убийствен
Е няма такива кюфтета, съвсем нов начин за приготвя, а вкусът им е убийствен
9217
Е няма такива кюфтета, съвсем нов начин за приготвя, а вкусът им е убийствен
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

За първи път опитах това ястие в ресторанта срещу нашия офис. Не само момичета и аз често се отбиваме там за обяд, но и работници от цялата област. Обядите там са не само обилни, но и много вкусни. Ходих при тях дълго време заради кюфтета в тесто , докато разбрах рецептата. Сега си ги готвя  у дома.

 

Котлетите от тесто винаги се получават сочни. Това е може би основното предимство на тази рецепта. Според предписанията на изтъкнати готвачи , добавям настъргани зеленчуци към каймата. А въздушното тесто помага да се запази сочността . Просто трябва да опитате този вкусен деликатес и ще забравите за традиционните пържени кюфтета

Съставки

Телешка кайма или свинска 700 гр

Морков 1бр

Картоф 1бр

Лук 1 бр

Чесън 3 скилидки

Яйце 3 бр.

Копър 30 гр

Сметана 2 с.л.

Мляко 50 мл

Пшенично брашно 5 супени лъжици 

Сол на вкус

Черен пипер (смлян) на вкус

Слънчогледово олио 20 мл

 

Подготовка

Обелете зеленчуците. Настържете морковите на ситно ренде, изсипете ги в купа с каймата. Настържете картофите на едро ренде. Изцедете и също изпратете в каймата.
Разбийте яйцето в купата със съставките. Поръсете ситно нарязаните на кубчета лук и накълцания чесън с кайма и зеленчуци. Изпратете нарязани зеленчуци там.


Подправете със сол и черен пипер на вкус, разбъркайте. Оформете малки кюфтета от тази маса. В отделна купа използвайте вилица, за да комбинирате 2 яйца с мляко и заквасена сметана.
Към тази смес добавете брашно. Разбъркайте отново. Оваляйте котлетите в дебело тесто. Пържете от двете страни в горещо олио и на умерен огън.


Когато стане златисто- кафяво, прехвърлете кюфтета в съд за печене. Изсипете 4-5 с.л. във формата вода. Покрийте кюфтета с фолио и гответе във фурна, загрята до 180 ° за 20-25 минути.

Сервирайте веднага готовите кюфтета в тесто . Като гарнитура обикновено готвя печени зеленчуци или оризов, а може и картофки. Оказва се много задоволителен обяд. Между другото, можете да използвате кайма както свинска, така и смесена. Както на вас ви харесва. Съгласете се, рецептата е достойна за внимание!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft