Трик, с който никога повече лукът няма да ви горчи, а ще сладнее, дори и да е стар

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Трик, с който никога повече лукът няма да ви горчи, а ще сладнее, дори и да е стар
Трик, с който никога повече лукът няма да ви горчи, а ще сладнее, дори и да е стар
19066
Трик, с който никога повече лукът няма да ви горчи, а ще сладнее, дори и да е стар
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Суровият лук се добавя към много ястия, често в салати . Но острият му вкус и миризма не е определено по вкуса на всички. Разбира се, сладкият лук с лека горчивина добавя подправка към салатите и ястията, но какво ще стане, ако попаднете на сорт, който е твърде горчив и развали целия ви вкус?

Има прост и доказан начин за мариноване на лука, преди да го добавите към основното ястие. След такава обработка лукът може дори да се използва като самостоятелна салата , подходящ е за месо, варени зеленчуци и просто за филийка с хляб. Ароматният, хрупкав и сладък лук ще промени отношението ви.

Използвайте оцет 9% и предварително кипнете водата и охладете. Моля, обърнете внимание, че червеният и белият лук се мариноват отделно.

 

Съставки

Лук 3 бр.

Вода 1чаша

Оцет 4 с.л. 

Захар 1 супена лъжица 

Сол 1 ч.л.

Копър на вкус

 

Подготовка

Нарежете лука на пръстени или половинки. Опитайте се да постигнете максимална тънкост. 


Комбинирайте ледено студена преварена вода, оцет, сол и захар. Постигнете пълно разтваряне на насипни компоненти. 


Изсипете маринатата върху лука и оставете да престои 20 минути. Изцедете течността преди сервиране - лукът е готов за консумация!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft