Замесването тесто с мая не е лесна задача. Първо, трябва да вземете правилното решение с пропорциите на съставките. На второ място, изчакайте, докато заготовката втаса и увеличи обемът си. Но какво, ако не искате да рискувате? Ние открихме наистина универсална рецепта за вас. Побързайте да отворите кулинарните си тефтери и си запишете рецептата: днес ще ви научим как да правите тесто с мая в хладилника .
За нашия тест не е нужно да чакате, докато тестото започне да бухва. Просто трябва да смесите всички съставки заедно и да замесите меко тесто. След това го поставете в обикновена торба и го изпращате в хладилника. Кой би си помислил, че дори на студено място универсалното тесто с мая може да бухне толкова много!
Съставки
прясно мляко 350 мл
Яйце 2 бр.
Захар 2 с.л.
Сол 1 щипка
Мая 50 гр
Маргарин 100 g
Пшенично брашно 700-750 g
Подготовка
Разтворете прясна мая в топло мляко. Разтопете маргарина и добавете към тях. Добавете също захар, сол и яйца.
Смесете всички съставки до гладка смес. Добавяйте брашно на порции, като разбърквате непрекъснато.
Замесете тестото. След това го поставете в найлонов плик и оставете в хладилника за поне 2 часа.
В рамките на 2 часа можете да изпечете абсолютно всяко ястие. Например пухкави кифлички . Това тесто може да се съхранява в хладилник до 7 дни . Правенето на тестото предварително може да ви спести много време. Не забравяйте да споделите тази статия с приятелите си. Универсалната рецепта за тесто определено ще ви бъде полезна!