Трик, с който тортите и сладкишите ви ще станат многоцветни и ще се напоят сочно с крема или сладкото, което изпозлвате

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Трик, с който тортите и сладкишите ви ще станат многоцветни и ще се напоят сочно с крема или сладкото, което изпозлвате
Трик, с който тортите и сладкишите ви ще станат многоцветни и ще се напоят сочно с крема или...
14906
Трик, с който тортите и сладкишите ви ще станат многоцветни и ще се напоят сочно с крема или сладкото, което изпозлвате
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Признавам, че имам смесени отношения спрямо тортите . От една страна, обичам да опитвам интересни комбинации от вкусове и текстури и се възхищавам на сложни многоцелеви рецепти. От друга страна, не обичам да се занимавам с тяхното изпичане, отнема ми много време.

Гледах едно чуждестранно кулинарно предаване и видях как един сладкар  вместо да прави много пластове, подготвяше тортите и сладкишите по един много интерес начин и реших да му открадна идеята. Освен, че става много красиво, става и убийствено вкусно

трикове за сладки неща

В буквален превод името на десерта звучи като "залепена торта" или "пълнена торта". Нека се съгласим да го наречем перфорирани пайове - така звучи по-приятно. Всъщност това е торта с много дупки, пълни със сметана, карамел, сладко, шоколад ...

Да, всичко, което се сетите! След това десертът се залива с крем, пудинг, глазура или сметана.

Признавам, че имам смесени отношения с торти . От една страна, обичам да опитам интересни комбинации от вкусове и текстури, се възхищавам на сложни многоцелеви рецепти. От друга страна, не обичам да се занимавам с изпичането на много торти.  И какво да кажем за времето в една от чуждестранните кулинарни програми, видях как един сладкарски готвач, вместо многопластов, подготвя торта от една торта. Потапяне торта - това е, как той нарича своето творение с невероятно красива рязане! Веднага нападна идеята да готвя нещо подобно.  перфорирани торти  В буквален превод името на десерта звучи като

Най-хубавата част е, че това печене има много възможности за комбинация от торти, пълнители и покрития. Можете да играете с текстури, вкус и цвят. Най-хубавото е контрастиращата комбинация от тъмна торта и лека сметана или обратно. Започнете с тези три прости рецепти , всяка от които е специална !

Обикновена торта 

Шоколад с млечен крем

Обикновена торта

Състав за блата

5 яйца
150 g захар
100 ml прясно мляко
100 ml слънчогледово масло
2 ч.л.бакпулвер
2 супени лъжици какао на прах
400 g брашно

Състав за крем:

350 мл мляко
20 g желатин
250 г масло
10 г ванилия
350 г кондензирано мляко

Получаване:

Подгответе торта от шоколадова основа. За да направите това, отделете белтъците от жълтъците, разбийте белтъците до плътна пяна. В отделна купа разбийте жълтъците със захарта, добавете мляко, масло, след това добавете брашното и какаото с бакпулвер. Внимателно оформете с шпатулата, разбъркайте.


Покрийте правоъгълния пергамент, изсипете тестото в него. Печете тортата на 160 градуса за 40-50 минути.
Пригответе крема, докато се пече блата. Накиснете желатина, когато се надуе, разбъркайте с 100 мл мляко. Смесете меко масло при стайна температура с ванилията и 250 мл горещо мляко. Охладете, изпратете в хладилника в продължение на 20 минути. Разбийте с миксер. Изсипете кондензирано мляко с желатина, разбъркайте отново.

В охладената торта направете дупки със спринцовка. След това запълнете дупките с крем от спринцовката. Останалият крем плътно намажете отгоре на повърхността на тортата. Поръсете със стърготини . Изпратете тортата в хладилника за един час. За да сервирате, изрежете тортата по дупките.

 

Лесна торта с конфитюр и сметана

Лесна торта с конфитюр и сметана

Състав за блата

6 яйца
160 г захар
200 g брашно
100 g нишесте
1.5 Чл. л. бакпулвер
100 г масло
1 ванилия

Състав за пълнене и покритие:

200 г конфитюр или сладко
200 ml бита сметана или готварска сметана

Получаване:

Пригответе блата. Разбийте яйцата със захарта, те трябва да увеличат обема си с 3 пъти, добавете ванилия. Пресейте брашното с бакпулвер и нишесте, на порции влейте в яйчната маса. Разтопете маслото, охладете до стайна температура и налейте в тестото, разбъркайте.

Изсипете тестото в омазнена тавичка, печете на 180 градуса за 40-45 минути. Охладете тортата, направете дупки по цялата повърхност.
Запълнете дупките с конфитюр или сладко, намажете повърхността с бита сметана. Поставете в хладилника за един час, а след това сервирайте.

Чакаме вашите коментари с вашите желания, какво бихте искали да видите в бъдеще в нашите предложения за рецепти ! 

Запазете материалите в отметки, споделете с приятели!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft