Джейми Оливър е един от най-добрите готвачи, затова и днес ще ви разкрием неговите трикове за божествено вкусни картофки
Само на осемгодишна възраст Джейми Оливър се влюбва в процеса на готвене толкова много, че решава именно с готвене да бъде свързано по-нататъшното му образование, професия и живот. Днес той е не само известен английски готвач, но и автор на популярни книги, телевизионен водещ на кулинарни предавания и човек, който вдъхновява милиони хора да създават шедьоври от храната . И ето селекция от неговите рецепти, които ще превърнат обикновените картофи в храна на боговете.
Съветът на Джейми Оливър: Как да печем картофи правилно
Преди да пристъпите директно към готвенето, трябва да подготвите най-важната съставка - картофите. Просто изглежда, че печенето е лесно. Но не всеки знае как да ги изпече правилно. Джейми Оливър лесно споделя тайната, така че вашите печени картофи да са идеално меки и да запазят формата си.
подготовка
Задайте температура на фурната на 200 ° C. Измийте картофите и ги подсушете обилно с хартиени кърпи.
Вземете обикновен лист за печене. Поставете всички картофивърху него. Сложете ги във фурната за 60 минути.
Такива картофи са винаги меки отвътре и с прекрасен хрупкав вкус
Картофи, пълнени с кашкавал и доматен сос
Това е може би най-лесният вариант. Готвачът препоръчва да ги сервирате като основно ястие за семейна вечеря . Ако организирате редовни събирания с приятели, тази опция също ще бъде популярна.
Съставките
2–4 картофа
400 г консервирани домати
100 г кашкавал
1-2 с.л. л. зехтин
2 скилидки чесън
1-2 китки босилек
сол, черен пипер на вкус
подготовка
Печете картофите по рецептата по-горе. Смелете скилидките чесън. Сотирайте ги в зехтин. Натрошете босилека. Добавете подправките и доматите в тигана към чесъна. Доматите трябва да бъдат внимателно намачкани с шпатула. Добавете подправки на вкус.
Доведете масата в тиган да заври. След това отстранете от котлона. Прецедете сосът през цедка, след което отново го доведете до кипене. След като заври на слаб огън оставете за още 5 минути. Нарежете картофите наполовина. Извадете средата от всяка половина на зеленчука. Напълнете с този сос. Настържете кашкавала. Поръсете ги със зеленчук. Поставете половинките върху лист за печене. Изпратете ястието във фурната, като го загреете до 180 ° C. Кашкавалът трябва да се разтопи.
По желание готовото ястие може да бъде украсено със зеленина. Ако готвите за голяма компания, вземете повече картофи и съответно увеличете броя на съставките. Сервирайте с ароматно месо и лека салата .
Пълнен картоф с чесън
Имаше период, в който чесънът почти изчезна от рецептите. Всичко заради миризмата, разбира се. И днес тенденцията за използването му при готвене на месо, картофи или сос се появи отново. Дори изтъкнати готвачи като Джейми Оливър не могат да си представят едно ястие без скилидка чесън .
Съставките
1 кг картофи
50 мл чаша зехтин
6 скилидки чесън
сол, черен пипер на вкус
подготовка
Печете картофите по рецептата по-горе. Охладете и направете разрези в тях. Смелете скилидките чесън. Напълнете разрезите с чесновата маса. Залейте картофите със зехтин. Добавете подправки на вкус. Изпратете да се пекат на 160 ° C за 15 минути.
Просто и вкусно едновременно - по този начин можете да опишем това ястие. Рецептата от готвача за пореден път доказва, че обилната вечеря не трябва да се свързва с вечер, прекарана на печката.
Зашеметяващи ястия, приготвени от обикновени продукти, без сложни технологии и часове в кухнята, вечеря за половин час - всичко това помага да намерите такива прости рецепти от Джейми Оливър . И въпреки че картофите са основното гарнитура за почти всяко хранене, какво ви пречи да го направите още по-вкусни ? Тези идеи си струва да се споделят!