Трикове от най-добрите домакини за по-бързо втасване на тестото за питките:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Трикове от най-добрите домакини за по-бързо втасване на тестото за питките:
36214
Източник: actualno.com
Снимков материал: pixabay.com
Трикове от най-добрите домакини за по-бързо втасване на тестото за питките:

Всички знаем, че на хубавото тесто с мая му трябва достатъчно време за втасване и определени условия. Понякога обаче просто нямаме онези 2 часа, които са необходими на тестото да удвои обема си, затова прибягваме до изпитани трикчета .

Днес ще ви издадем най-добрите от тях:

1- ви трик - В микровълнова фурна

Както знаете, тестото с мая обича топлината. Ето защо е много важно да се постави на топло за да се надигне. Много е лесно да го поставите в затоплена микровълнова. За да направите това, покритото тесто с кърпа се поставя в микровълновата заедно с малка чаша вода. След това включете микровълновата фурна на минимална мощност за 3 минути, изчакайте 3 минути при изключена фурна. След това я включваме отново за 6 минути при същата мощност и изчакваме 6 минути, без да отваряме вратата.

Ето още 2 трика, които ще накарат тестото да удвои обема си два пъти по-бързо: как да създадете благоприятни условия на тестото за получите най-добрата пита и хрупкав хляб.

Как да втаса тестото с мая стъпка по стъпка инструкции:

Стъпка 1

Пригответе самото тесто с мая и 2 съда. Един съд (купа), където ще бъде тестото с мая и втория съд за топла вода (например съд за печене), който трябва да е голям по обем, както и чиста кухненска кърпа.

Стъпка 2

Изсипете топла вода в голям съд с температура около 45 ° C. Измерваме температурата на ръка, ако водата е приятно затоплена, а не е много гореща, тогава това е точната температура. Не трябва да има повече от половината от водния капацитет.

Стъпка 3

Сложете тестото с мая в по-малък съд. И го поставете в съд с вода, която току-що сте затоплили. Купата за тесто може дори да остане на повърхността. Веднага щом водата започне да изстива, сменяме водата с гореща. И така, докато тестото втаса до нужния размер.

Стъпка 4

Намокрете кърпа с много гореща вода, развийте и покрийте двете купи. От време на време отново потапяме кърпата в гореща вода, завиваме отново и покриваме тестото.

Стъпка 5

Поставяме купата с тесто, покривайки го със същата мокра гореща кърпа, във фурна с температура 40-45 ° C. И намаляваме определеното време според рецептата точно 2 пъти.

Или просто поставяме тестото си в купа във фурната, включваме лампата и затваряме вратата.

Или загряваме фурната до 45 ° C и я изключваме, след което затваряме вратата и включваме крушката. Ефектът ще бъде същият.

Стъпка 6

Намалявайки времето за престой на тестото с 2 пъти, създавайки топла атмосфера за него, ще получим пухкаво дишащо тесто, което е увеличило обема си 2-3 пъти.

Тестото е готово за по-нататъшна работа.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft