Трикът с оцета - опитайте номера на главния готвач и ще ядете най-хрупкавите домашни картофки!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Трикът с оцета - опитайте номера на главния готвач и ще ядете най-хрупкавите домашни картофки!
3712
Източник: За Жената
Снимков материал: Pixabay
Трикът с оцета - опитайте номера на главния готвач и ще ядете най-хрупкавите домашни картофки!

Би било практически невъзможно да се намери някой, който да не обича пържени картофи.

Те са вкусни, лесни, лесни за приготвяне и служат както за гарнитура, така и за хрупкаво лакомство.

Днес имаме отличен трик   за вас, с който можете да направите най-добрите пържени картофи - гарантирано хрупкави и вкусни.

Използват го и в професионални кухни!

хрупкави пържени картофи

Снимка: pixabay

А едно от най-важните неща, на които трябва да отговарят добрите пържени картофи, е хрупкава повърхност и сочна вътрешност.

Когато ги приготвяте, трябва да намерите точния момент, когато вътрешността се превръща във вкусно пюре, а повърхността остава хрупкава.

Поради тази причина приготвянето на пържени картофи понякога може да бъде трудно.

Пържените картофи често са прекалено сухи или напротив - меки.

хрупкави картофки

Снимка: pixabay

Ето защо днес решихме да споделим с вас една рецепта, която ще ви позволи да приготвите най-хрупкавите пържени картофи от всички.

Тайната се крие в една малка подробност:

А именно - в добавянето на оцет, който предизвиква образуването на хрупкава коричка върху пържените картофи по време на пържене и вътрешността не изсъхва .

Много е просто и за него ви трябват само обикновени картофи, вода и оцет.

Стъпка 1:

Започнете класически с обелване на картофите.

Стъпка 2:

картофи за пържене

Снимка: pixabay

Картофите се нарязват на пръчици и всички парчета се слагат в съд със студена вода (1 литър) и оцет (2 супени лъжици) за 20 минути. Приберете ги в хладилника.

В идеалния случай за 1 час, но минималното време е 20 минути.

Стъпка 3:

След това отцедете водата, подсушете картофите върху хартиени кърпи или чиста, неизползвана кърпа, и ги изпържете в загрято на 190°C олио.

перфектните картофки

Снимка: pixabay

Пържете до златисто кафяво - резултатът е фантастично хрупкави пържени картофи с мека вътрешност.

Нашият съвет - пригответе отличен домашен кетчуп за пържени картофи

домашни сосове

Снимка: pixabay

Имаме нужда от:

  • Домати - 1 кг
  • 1 глава лук
  • 1 скилидка чесън
  • 2 лъжици мед
  • 1 чаена лъжичка смлян джинджифил
  • 1 чаена лъжичка смлян карамфил
  • 2 супени лъжици смляна канела
  • 1 супена лъжица бял оцет
  • 2 супени лъжици захар
  • сол
  • Подправки

Процедура:

Лукът се нарязва на ситно.

Нарежете доматите на кубчета.

Накълцайте чесъна. Сложете всичко в блендер и пасирайте до гладкост.

Изсипете съдържанието в тенджера и оставете да заври на среден огън. Когато сместа започне да бълбука, добавете всички останали съставки.

Гответе, докато сосът се редуцира и стане малко по-гъст.

Това е всичко, имате страхотен домашен кетчуп - можете да насипете кетчупа още докато ври в стерилизирани буркани, да затворите добре и да го оставите за по-късно.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft