Би било практически невъзможно да се намери някой, който да не обича пържени картофи.
Те са вкусни, лесни, лесни за приготвяне и служат както за гарнитура, така и за хрупкаво лакомство.
Днес имаме отличен трик за вас, с който можете да направите най-добрите пържени картофи - гарантирано хрупкави и вкусни.
Използват го и в професионални кухни!
Снимка: pixabay
А едно от най-важните неща, на които трябва да отговарят добрите пържени картофи, е хрупкава повърхност и сочна вътрешност.
Когато ги приготвяте, трябва да намерите точния момент, когато вътрешността се превръща във вкусно пюре, а повърхността остава хрупкава.
Поради тази причина приготвянето на пържени картофи понякога може да бъде трудно.
Пържените картофи често са прекалено сухи или напротив - меки.
Снимка: pixabay
Ето защо днес решихме да споделим с вас една рецепта, която ще ви позволи да приготвите най-хрупкавите пържени картофи от всички.
Тайната се крие в една малка подробност:
А именно - в добавянето на оцет, който предизвиква образуването на хрупкава коричка върху пържените картофи по време на пържене и вътрешността не изсъхва .
Много е просто и за него ви трябват само обикновени картофи, вода и оцет.
Стъпка 1:
Започнете класически с обелване на картофите.
Стъпка 2:
Снимка: pixabay
Картофите се нарязват на пръчици и всички парчета се слагат в съд със студена вода (1 литър) и оцет (2 супени лъжици) за 20 минути. Приберете ги в хладилника.
В идеалния случай за 1 час, но минималното време е 20 минути.
Стъпка 3:
След това отцедете водата, подсушете картофите върху хартиени кърпи или чиста, неизползвана кърпа, и ги изпържете в загрято на 190°C олио.
Снимка: pixabay
Пържете до златисто кафяво - резултатът е фантастично хрупкави пържени картофи с мека вътрешност.
Нашият съвет - пригответе отличен домашен кетчуп за пържени картофи
Снимка: pixabay
Имаме нужда от:
- Домати - 1 кг
- 1 глава лук
- 1 скилидка чесън
- 2 лъжици мед
- 1 чаена лъжичка смлян джинджифил
- 1 чаена лъжичка смлян карамфил
- 2 супени лъжици смляна канела
- 1 супена лъжица бял оцет
- 2 супени лъжици захар
- сол
- Подправки
Процедура:
Лукът се нарязва на ситно.
Накълцайте чесъна. Сложете всичко в блендер и пасирайте до гладкост.
Изсипете съдържанието в тенджера и оставете да заври на среден огън. Когато сместа започне да бълбука, добавете всички останали съставки.
Гответе, докато сосът се редуцира и стане малко по-гъст.
Това е всичко, имате страхотен домашен кетчуп - можете да насипете кетчупа още докато ври в стерилизирани буркани, да затворите добре и да го оставите за по-късно.