За да се предотврати остеопорозата, важно е да се съсредоточите върху диетата си, докато не се появят първите симптоми!
Освен движението, стимулира се обновяването на костите и допринася за укрепването на костната тъкан.
Тези продукти съдържат всички важни съставки, необходими за растежа и поддържането на здрави и здрави кости.
Грижете се за себе си и бъдете здрави!
Броколи, най-добре сурови
Броколите принадлежат към семейството на зеленчуците, които съдържат голям дял от различни минерали и протеини. Особено високи нива на калций.
Най-добре е да ядете броколи под формата на салата или смути.
Въпреки това, ако предпочитате варени зеленчуци, можете да ги запарвате леко или просто да излеете вряла вода над тях.
В случай на класическо готвене, общото време за приготвяне не трябва да надвишава 6 минути.
Особено важно е да се отбележи, че топлинната обработка на броколите леко ще намали съдържанието на някои полезни съставки като витамини и ензими.
В съответствие с горните правила той трябва да запази веществата с максимална полза.
Високите концентрации на калций, магнезий и железни минерали повишават броколите в началото на списъка на продуктите, които осигуряват не само здрави кости, но и цялостно здраве.
Сусам и кисело мляко
Те са сред най-добрите продукти за лечение и профилактика на остеопорозата.
Използват се сусамови семена и сусамово масло, които се считат за изключително висококачествени храни.
Сусамът съдържа голямо количество много важни минерали:
--калций
--манган
--мед
--магнезиев
--селен
Ако страдате от хроничен дефицит на калций, тогава сусамът е правилният избор за вас.
Просто добавете чаена лъжичка сусамени семена към киселото мляко и оставете да престои за една нощ.
Сутрин яжте го на празен стомах. Правете го всеки ден.
Зрели банани
Бананите са не само приятни, но и храна, която може да замени много хранителни добавки.
Особено ефективен при остеопороза, поради голямото количество минерали - калий, манган, магнезий, фосфор и фолиева киселина.
Те съдържат и витамини, които са отговорни за поддържането на костната плътност.
Интересното е, че учените препоръчват да се използват напълно узрели банани, които също изглеждат тъмни петна по кожата.
Причината е, че според проучването незрелите банани съдържат протеин, който блокира действието на определени ензими, които са важни за метаболитните процеси, които осигуряват здрави и висококачествени кости.
Голямо предимство в сухите банани. Те подобряват метаболизма и съдържат всички важни съставки в концентрирана форма.