Мойте Рецепти
100 гр. черен шоколад
100 гр. бял шоколад
120 гр. счукани орехи
350 гр. захар
щипка сол
1 ванилия
100 мл вода
30 гр. масло
За украса:
50 гр. бял шоколад
50 гр. тъмен шоколад
1. В касерола се поставят захарта, ванилията, солта и водата, и съдът се слага на огъня до разтопяване на захарта (сиропът трябва да ври 3-4 минути).
2. Топлият сироп се разделя на 3 равни части.
3. Тъмният шоколад се натрошава на малки парченца и се поставя в купа.
4. С белия шоколад се процедира по същия начин, но се поставя в друга купа.
5. Орехите се смилат и се поставят в трети съд.
6. 1/3 от сиропа се слага при смлените ядки и с помощта на шпатула се разбърква бързо, след което сместа се изсипва в правоъгълна тава и се натиска с ръка.
7. Втората 1/3 от сиропа се добавя при тъмния шоколад и се разбърква до разтопяване на шоколада, след което се изсипва над слоя със смлените орехи.
8. Последната 1/3 от сиропа се добавя към в белия шоколад и се обработва по същия начин както тъмния шоколад.
9. Накрая тортата се украсява с разтопен бял и черен шоколад.
Важно:
Трябва да се работи много бързо, защото смесите се втвърдяват много лесно.