Администрацията на приличните хотели внимателно следи за чистотата на стаите си. Почти невъзможно е да се намери хотел, в който да забравят да почистят, след като гостът се е преместил и веднага постъпи нов гост.
Трудно е да си представим такава ситуация в петзвездните хотели - персоналът ежедневно почиства помещенията.
Кофа за лед
Не съществуват правила за замяна или дезинфекция на кофата с лед, така че тя става истинско място за размножаване на бактерии. Преди да сложите в нея бутилка шампанско, го увийте в найлонова торбичка за всеки случай.
Кодовите думички на круизните кораби, които екипажът не иска да знаете
Особено внимателни трябва да бъдете в хотели, известни с техните партита. Потребителите на Reddit казват, че са използвали кофата като купа, в която се освобождават от ефектите на алкохолното отравяне. Може би във вашия случай предишният гост е гасил фасовете си тук (в най-добрия случай).
Старшата икономка от голяма верига американски хотели споделя опита си: „Те никога не се измиват или дезинфекцират.“
Кафемашини
Учени от университета във Валенсия взеха проби от 9 кафемашини в хотели, които са били използвани повече от година. Оказало се, че това е второто място, заразено с бактерии.
"Всички кафемашини показват значително бактериално разнообразие, общият брой на идентифицираните родове варира от 35 до 67", се отбелязва в доклада.
Килими
Без значение колко чист изглежда килимът в стаята, по-добре е да не се ходи по него бос. Килимите не се почистват след всеки посетител. Може би сред ресните са се заселили гъбички, а дори и насекоми, които са донесени от предишния гост.
От друга страна, ние сме в ежедневен контакт с огромен брой микроби, вируси и бактерии. Те няма да навредят на здрав организъм. Просто мийте ръцете си навреме, носете чехли в хотелската стая и се придържайте към основните мерки за сигурност. Тогава всичко ще бъде наред и никакви микроби няма да бъдат страшни.