Трицветен чийзкейк с тиква и шоколад

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Кекс
Трицветен чийзкейк с тиква и шоколад
Трицветен чийзкейк с тиква и шоколад
admin
Добавена от: admin
26318
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

150 г обикновени бисквити
50 г масло
200 г тиква
500 г безсолна извара или крема сирене
200 г изцедено кисело мляко или заквасена сметана
3 бр. яйца
3/4 ч.ч. захар
1 с.л. брашно
1 равна ч.л. канела
1 ванилия
50 г шоколад
1 с.л. тъмно какао
1 с.л. масло или олио

Бисквитите се смилат или натрошават на много ситно. Смесват се с омекналото масло - да станат на маслени трохи. Поставят се в намаслена форма за торта с подвижно дъно и диаметър около 20 см. Притискат се много добре, като се прави и висок ръб. Формата се поставя в хладилника.
Тиквата, добре измита, необелена, се сварява на пара (най-бързо в тенджера под налягане за 7-10 минути) или се изпича. Като изстине се маха тънката ципа от кората и се пасира или намачква. Прибавят се 2 с.л. захар и канелата. Всичко добре се смесва.
Шоколадът се натрошава на парченца и заедно с какаото и маслото се разтопява на водна баня. Яйцата се разбиват със захарта, прибавят се към изварата, добавят се отцеденото кисело мляко, останалата захар, брашното и ванилията и сместа леко се разбърква до поемане на всички съставки. Разделя се на 3 части. Едната остава бяла, втората се смесва с тиквата, а в третата се добавя шоколадовата смес.
Върху бисквитената основа се слага една след друга от трите новополучени смеси. Тук вече има различни варианти на подреждане - една до друга, на три пласта един върху друг или на неравномерни купчинки - една до друга.
Формата с чийзкейка се поставя в предварителна загрята фурна, на 160 С и се пече около 60 минути. Желателно е поне първите 30-40 минути фурната да не се отваря.
След като се изпече, вратата на фурната се оставя леко открехната и чийзкейкът остава да се поизстуди във фурната. След това формата се поставя върху решетка, с остър нож се минава по края на стената, но тя не се сваля, докато чийзкейкът не изстине напълно. При сервиране порциите може да се полеят с шоколад или да се поръсят с пудра захар. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft