Мързеливите банички в тиган са идеални за всяко хранене. Ако наистина искате нещо необичайно , винаги можете да си измислите пълнежа. Тук няма правила! В края на краищата можете да увиете всичко, което ви харесва, в пита хляб.
Банички в тиган
Бендерики е украинско ястие. Според класическата рецепта за приготвянето им, трябва да изпържите палачинки, в които плънката се увива по специален начин. Днес ще разгледаме малко по- мързелив и практичен вариант, където ще използваме питки лаваш или така познатите ви питки за дюнери, които се продават във всеки по- голям магазин за хранителни стоки!
Съставки
400 г кайма
1 глава лук
3 листа лаваш
3 яйца
70 мл мляко
0,5 ч.л. сол
Подготовка
Като начало трябва да изпържите лука в масло до златисто кафяво. След това го смесете с каймата. Ако не искате да използвате закупена, можете да си направите каймата сами. След това добавете сол и черен пипер към сместа на вкус.
Можете също така да добавите подправки и малко мляко, за да улесните увиването по-късно. Или направете баничките изобщо без месо. Например с извара и зеленчуци. Или със сирене, домати и кашкавал, всичко зависи от това какво ви се хапва в момента
Сега да се заемем с лаваша. Нарежете го на дълги, широки ленти и след това го увийте, както е показано. Основното нещо е да не поставяте твърде много пълнеж, защото ще бъде трудно да се побере всичко.Потопете готовите продукти в разбито яйце и запържете в олио на слаб огън. Можете да го сервирате с айрян или просто да хапвате така, става убийствено вкусно
Надяваме се, че определено ще ви спечелим с тази рецепта. В крайна сметка определено е достойна за нашето внимание . Добър апетит!