500 грама многолистно тесто
2-3 скилидки чесън, счукани
1-2 глави лук, ситно нарязани
150 гр. кашкавал, настърган
1 малко стръкче праз
50 мл кетчуп
250 гр. телешко мляно месо
250 гр. свинско мляно месо
30 гр. слънчогледови семки
щипка риган
4 супени лъжици олио
2 яйца (едно за плънката, а другото - за намазване)
сол и черен пипер
Бутер тестото се оставя малко да се отпусне на стайна температура, докато подготвяте плънката. Нарежете праза на ситно. Кашкавала настържете. В тиган за пържене поставете олио да се загрее. В загрятата мазнина пуснете праза и лука да се запържат и омекнат. Когато омекнат, добавете двата вида кайма и запържете до зачервяване. В месото наливайте по малко вода, ако е необходимо, и гответе, докато се изпари цялата течност. Преди края поставете кетчупа, чесъна, ригана и подправете със сол и пипер. Разбъркайте и задушете още малко, докато се изпари течността в цялата смес (не трябва да има никаква течност, защото ще се навлажни тестото). Готовата плънка се оставя да се охлади и в охладената плънка се счупва едното яйце и се добавя настърганият кашкавал. Всичко се обърква добре, за да се обедини. Бутер тестото се разточва на лист с дебелина 0,5 см. Намазва се с приготвения пълнеж, нанасяйки на цялото тесто. След това се завива като салам.
Рулото се нарязва на по-големи триъгълници.
Триъгълниците се подреждат в кръгла тава, покрита с хартия за печене, в кръг, намазват се с разбитото яйце, поръсват се със сусам и слънчоглед и се слагат във фурната, загрята на 200 градуса. Пекат се до зачервяване (около 30 - 35 минути, в зависимост от фурната).