Една от любимите закуски у дома са именно солените триъгълници , които се приготвят много бързо и просто с готови кори и могат да се хапват веднага след изпичане. При отхапване са хрупкави, а отвътре меки с вкусния пълнеж, който сте избрали по ваш вкус. Подготвили сме ви две страхотни предложения, а вие гласувайте за най-доброто. Ето какво ви трябва за най-вкусните триъгълни банички със сирене :
1. Рецептата на мама за солени триъгълници
Продукти:
500 г готови кори за баница
300 г краве сирене
3 яйца
1 с.
1 малка лъжичка сол
100 г масло
100 мл олио
1 яйце + сусам за отгоре
Приготвяне:
Натрошете сиренето в купа, след това добавете яйцата, сметаната и солта, след което разбъркайте добре, докато съставките се изравнят. Отворете корите върху работната повърхност и ги нарежете на три еднакви дълги ленти.
Навиване: Ако корите са много тънки, сложете 4 една върху друга, като всяка намажете с разтопено масло. Ако корите са по-дебели, тогава слагайте по две една върху друга. Сложете лъжица от плънката в единия край, след което сгънете на триъгълник.
Продължете да усуквате зиг-заг, за да получите триъгълник накрая. Така сгънатите триъгълни банички се нареждат една до друга в намаслена тава, след което се намазват отгоре с разбито яйце и се поръсват със сусам.
Печете ги в загрята фурна на 200 градуса, за 25-30 минути или докато се зачервят.
Когато са изпечени, извадете ги от фурната, покрийте ги с памучна кърпа и ги оставете да починат малко, след което ги поднесете.
2. Триъгълни банички с шунка и кашкавал
Продукти:
готови кори за баница
200 г сирене
2-3 яйца
200 мл кисело мляко
100 г нарязана шунка
50 г кашкавал, нарязан на пръчици
1/2 пак.бакпулвер (5 гр.)
30 мл олио
по желание малко кетчуп
Приготвяне:
Натрошете сиренето в дълбока купа, добавете две яйца и половин пакетче бакпулвер, след което разбъркайте с вилица. След това добавете зехтина, киселото мляко и ситно нарязаната шунка (на кубчета), след което отново разбъркайте.
Оформяне: отворете едната кора върху работния плот и я намажете с масло. Прегънете по дължина, след което отгоре изсипете една лъжица от готовата смес и разпределете равномерно. След това прегънете отново по дължина, така че да се получи тесен продълговат правоъгълник. Намажете го с лъжица от сместа.
След това в единия край сложете малко кашкавал, прегънете под ъгъл, след което продължете на зиг-заг, за да получите триъгълник накрая. По желание може да поръсите и с малко кетчуп преди сгъване. Подредете ги в тава, застлана с хартия, и ги изпечете в загрята фурна на 200 градуса за около 40 минути.
Отгоре може да наредите парченца масло, преди да пъхнете баничките във фурната.