ТРИЪГЪЛНИЦИ със сирене за 3 минути! Докато мигнеш и са готови, а за вкуса няма да ви говорим - разкош!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
ТРИЪГЪЛНИЦИ със сирене за 3 минути! Докато мигнеш и са готови, а за вкуса няма да ви говорим - разкош!
ТРИЪГЪЛНИЦИ със сирене за 3 минути! Докато мигнеш и са готови, а за вкуса няма да ви говорим -...
40377
ТРИЪГЪЛНИЦИ със сирене за 3 минути! Докато мигнеш и са готови, а за вкуса няма да ви говорим - разкош!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Една от любимите закуски у дома са именно солените триъгълници , които се приготвят много бързо и просто с готови кори и могат да се хапват веднага след изпичане. При отхапване са хрупкави, а отвътре меки с вкусния пълнеж, който сте избрали по ваш вкус. Подготвили сме ви две страхотни предложения, а вие гласувайте за най-доброто. Ето какво ви трябва за най-вкусните триъгълни банички със сирене :

1. Рецептата на мама за солени триъгълници

Продукти: 

500 г готови кори за баница

300 г краве сирене

3 яйца

1 с.

л. сметана

1 малка лъжичка сол

100 г масло

100 мл олио

1 яйце + сусам за отгоре

Приготвяне:

Натрошете сиренето в купа, след това добавете яйцата, сметаната и солта, след което разбъркайте добре, докато съставките се изравнят. Отворете корите върху работната повърхност и ги нарежете на три еднакви дълги ленти.

кори на ленти

Навиване: Ако корите са много тънки, сложете 4 една върху друга, като всяка намажете с разтопено масло. Ако корите са по-дебели, тогава слагайте по две една върху друга. Сложете лъжица от плънката в единия край, след което сгънете на триъгълник.

триъгълници със сусам

Продължете да усуквате зиг-заг, за да получите триъгълник накрая. Така сгънатите триъгълни банички се нареждат една до друга в намаслена тава, след което се намазват отгоре с разбито яйце и се поръсват със сусам.

Печете ги в загрята фурна на 200 градуса, за 25-30 минути или докато се зачервят. 

триъгълни банички със сусам

Когато са изпечени, извадете ги от фурната, покрийте ги с памучна кърпа и ги оставете да починат малко, след което ги поднесете. 

банички със сусам

2. Триъгълни банички с шунка и кашкавал

Продукти: 

готови кори за баница

200 г сирене

2-3 яйца

200 мл кисело мляко

100 г нарязана шунка

50 г кашкавал, нарязан на пръчици

1/2 пак.бакпулвер (5 гр.)

30 мл олио

по желание малко кетчуп

Приготвяне:

Натрошете сиренето в дълбока купа, добавете две яйца и половин пакетче бакпулвер, след което разбъркайте с вилица. След това добавете зехтина, киселото мляко и ситно нарязаната шунка (на кубчета), след което отново разбъркайте.

Оформяне: отворете едната кора върху работния плот и я намажете с масло. Прегънете по дължина, след което отгоре изсипете една лъжица от готовата смес и разпределете равномерно. След това прегънете отново по дължина, така че да се получи тесен продълговат правоъгълник. Намажете го с лъжица от сместа.

оформяне банички

След това в единия край сложете малко кашкавал, прегънете под ъгъл, след което продължете на зиг-заг, за да получите триъгълник накрая. По желание може да поръсите и с малко кетчуп преди сгъване. Подредете ги в тава, застлана с хартия, и ги изпечете в загрята фурна на 200 градуса за около 40 минути. 

банички с шунка и кашкавал

Отгоре може да наредите парченца масло, преди да пъхнете баничките във фурната.

 

банички пица

 

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft