Хляб и сирене - закуската или вечерята е проста и достъпна. Истината не е много удовлетворяваща. И ако направите малко усилия, получаваме страхотни триъгълници от сирене . Просто трябва да смесите всички съставки и бързо и да изпържите в тиган.
Ефирните и вкусни питки имат невероятен аромат. Хрупкавата им коричка крие нежна плънка от сирене. За да премахнете излишното масло, поставете триъгълниците върху хартиени кърпи и ги потупайте леко.
Съставките
Яйце 2 бр
Сирене Фета 50 g
Чедар 50 g
мляко 240 мл
Пшенично брашно 500-530 g
магданоз
Слънчогледово масло 220 мл
червен пипер 1 ч.л.
сода или бакпулвер 0,5 с.л.
сол 1 ч.л.
Черен пипер (смлян) на вкус
подготовка
В дълбока купа смесете яйцата, фетата, настъргания чедър, млякото, нарязания магданоз, бакпулвера и подправките. Разбъркайте добре.
Добавете брашното на порции, омесете тестото. Не трябва да залепва за ръцете.
Разделяме тестото на две половини. На повърхността, поръсена с брашно, омесете кръгла питка с дебелина 2 см.
нарязва на 8 равни триъгълника.
Загряваме тигана с много слънчогледово олио. Запържете триъгълниците от двете страни до златисто кафяво
За няколко минути може да се приготви закуска или пък вечеря със сирене . Триъгълниците със сирене са достатъчни