За тестото ще ви трябва:
6 яйца
10 супени лъжици захар
4 супени лъжици брашно
2 супени лъжици грис
1 супена лъжица какао
1 бакпулвер
масло за намазване
по желание сок от ананас за сиропиране
За крема ще ви трябва:
600 мл прясно мляко
200 гр. захар
2 пудинга ванилия
Освен това:
2-3 банана
малка консерва ананас
шоколадов сироп
Стъпка 1: В купа за разбийте на пяна яйцата със захарта. Добавете брашното, гриса, какаото и бакпулвера. Намажете тавичката с масло, изсипете вътре сместа и печете 15 минути на 180 градуса. Изпечената кора разрежете наполовина, за да получите две кори.
Стъпка 2: Млякото поставете в съд на огъня. Добавете захарта и пудинга и бъркайте, докато кремът се сгъсти.
Стъпка 3: Още топлия крем нанесете така: първа кора, половината пудинг, след което върху него подредете нарязани кръгчета банан. Покрийте с втората кора, другата половина пудинг, а отгоре подредете нарязани парчета ананас.
Стъпка 4: Готовият сладкиш се оставя в хладилник 1-2 часа, за да стегне и попие добре. След това се нарязва на кубчета и се поръсва с шоколадов сироп.