Изцяло естествена напитка, подобна на лимонада, чиято слава се възражда. Направена от ябълков оцет, пресен джинджифил, кленов сироп и след това разредена с вода, ето предимствата на новата ви любима напитка.
Джинджифилът, която съставлява основната част от коктейла /switchel/ е естествен лек срещу възпаления.
2.
Електролитите са хранителни вещества в тялото, които му помагат да изпълнява специфични функции, като регулирането на сърдечния ритъм или движението на краката ви. По различни причини може да се случи електролитен дисбаланс, като признаци са жажда, често главоболие, умора и гадене, пише "За жената". Но тъй като кленовият сироп и ябълковият оцет са богати на електролити го прави отлична алтернатива. Налейте чаша след тежка тренировка в горещ ден, за да се чувствате освежени и да помогнете на тялото да възстанови електролитния баланс.
3. Насладете се на една доза от ябълков оцет
Чрез редовното му пиене, вие ще се насладите на всички страхотни ползи от ябълковия оцет, включително лечебни съединения, като калий, магнезий и пробиотици.
4. Джинджифил
Този корен е пълен с ползи за здравето. Джинджифилът е фантастичен храносмилателната помощ, успокояващ разстроен стомахчето и облекчаване на подуване на корема симптоми. Той също така повишава имунната система на организма Ви, помагайки му да се пребори с болестта. Освен това, корен от джинджифил ползи включват разбиване на натрупване на токсини в организма, друг начин да го повишава имунитета.
5. Кленов сироп
Кленовият сироп е един от най‐добрите естествени подсладители и съдържа антиоксиданти и минерали, които в захарта липсват.
За разлика от други модни напитки като Комбуча, тази е много лесно да се направи в къщи. Имайте предвид, че докато много рецепти ползват кленов сироп, тук е възможно да се замени с мед. Ако желаете коктейл след работа, може да съчетаете с алкохол, особено уиски или джин. Можете също да използвате газирана вода вместо вода, за да се получи газирана напитка.
За да направите тази напитка още по‐освежаваща, добавете като украса клончета от прясна мента, лимон клинове или горски плодове.
Време за приготвяне: 20 минути
• 1 чаша джинджифил, нарязан
• 3/4 чаша кленов сироп (или мед)
• 1/2 чаша ябълков оцет
• 2/3 чаша лимонов сок
1.Напълнете тенджера с 2 литра вода и добавете джинджифил.
2.След като заври водата оставете джинджифил да се вари в продължение на около 2 минути.
3.Махнете от котлона и оставете джинджифила да се запари в продължение на 20 минути.
4.В стъклена кана сипете кленов сироп, ябълков оцет и лимонов сок.
5.Добавете в нея прецедения чай от джинджифил
6.Разбъркайте всички съставки добре.
7.Можете да сервирате топло или с лед.
8. * Добавяне на повече вода за разреждане, ако е необходимо.