Въпреки че може би сте чували и чели за много ефективни рецепти за отслабване , това е може би най-доброто оръжие, с което най-бързо и ефективно ще се отървете от излишните килограми .
Освен че изгаря излишните мазнини, особено по корема, ханша и бедрата, джинджифиловата вода може да подобри здравето ви на няколко различни нива.
КАК ДА СИ НАПРАВИМ ДЖИНДЖИФИЛОВА ВОДА
Сложете около 1-1,5 литра вода на силен котлон да заври. След това сложете нарязан корен от джинджифил, намалете температурата до умерена, варете 15 минути. След това отстранете от котлона, оставете да изстине и след това прецедете.
Джинджифиловата вода се пие през целия ден, всеки ден. Пийте поне 1 литър на ден. Съхранявайте напитката в термос, така че я носете със себе си, където и да отидете. За оптимални резултати вашата джинджифилова вода винаги трябва да е прясна.
Лечението с джинджифилова вода отнема поне шест месеца, за да се изчисти напълно тялото от токсини.
Ползи за здравето от водата с джинджифил:
1. Регулира нивата на холестерола
Едно от лечебните свойства на джинджифила включва силен ефект върху високите нива на холестерол, което може да доведе до заболявания, свързани със затлъстяването, като сърдечни заболявания и някои видове рак.
Освен че понижава холестерола, тази напитка може да регулира кръвното налягане.
2.
Друга важна полза за здравето от джинджифиловата вода е, че може значително да намали възпалението, придружено от подуване и болка, особено като остеоартрит и ревматизъм.
Според статия, публикувана в Journal of Medicinal Food, този удивителен корен има мощни противовъзпалителни свойства.
3. Джинджифиловата вода е мощен антиоксидант
Джинджифилът е богат източник на антиоксиданти. Тези мощни съставки са изключително полезни в борбата със свободните радикали, които са нестабилни молекули, които могат сериозно да увредят здравите клетки и да доведат до сериозни здравословни проблеми, включително рак.
4. Може да предпази от рак
Водата с джинджифил може да бъде изключително ефективна за предотвратяване и инхибиране на развитието на рак.
Според статия, публикувана в British Journal of Nutrition, джинджифилът съдържа мощни противовъзпалителни и антиоксидантни свойства, които могат да забавят или дори да предотвратят разпространението на някои видове рак.