4 парчета пържола, всяко по 150 грама
4 броя пресен гъши черен дроб (ако нямате, може и пилешки)
1 чаена лъжичка масло
3 супени лъжици вино (Порто)
сол, черен пипер
30 грама масло
1 трюфел (може и гъба масловка/пачи крак на скара)
4 кръгли парчета хляб
Нарежете гъбата на 8 венчелистчета. Половината от маслото загрейте в тиган и запържете вътре кръгчетата хляб до зачервяване. Извадете ги на кухненска хартия, но ги дръжте на топло. Изхвърлете от тигана старото масло и поставете една от пържолките. Пържете по три минути от всяка страна на силен огън. Махнете месото настрани. Направете същото с останалите пържоли. Поставете лентите от черния дроб на тигана, но намалете огъня. Печете две минути. Посолете и поръсете с черен пипер. Сложете парчетата хляб в предварително загрята чиния, отгоре поставете парчетата месо, гарнирайте с черния дроб и с розичките гъба. Тигана, в който сте пържили, загрейте на силен огън, поставете в мазнината трите супени лъжици вино, варете го за кратко и с него поръсете месото с черен дроб и трюфели.