Смесва се брашното с водата хубаво с миксер, за да се получи смес, подобна на тази за палачинки. Тавата се маже с олио и с черпак се излива от сместа в приготвената тава, като хубаво се разстила, и се поставя в добре загрята фурна да се пече, докато се зачерви леко. След като се запече първата кора, се маже с олио и се изсипва втори черпак от сместа, разпределя се на тънък слой и пак се връща да се запече. Изважда се и се маже с олио, след това се поставя малко от натрошеното сирене и се излива нов слой от сместа. Процедурата се повтаря, докато се изчерпа цялата смес, а на всеки две кори се поставя и сирене между тях. След като се запече и последната кора, тавата се изважда и баницата се нарязва на кубчета или ромбове, намазват се с олио и се пъхат отново във фурната, за да се запекат до зачервяване.
Турски банички със сирене
5 Март 2015
23261
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари