Турски млечен бюрек - вкус, та дрънка! Чаша мляко и обикновената баница става райска наслада:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Турски млечен бюрек - вкус, та дрънка! Чаша мляко и обикновената баница става райска наслада:
Турски млечен бюрек - вкус, та дрънка! Чаша мляко и обикновената баница става райска наслада:
9628
Турски млечен бюрек - вкус, та дрънка! Чаша мляко и обикновената баница става райска наслада:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Представете си нежното съчетание от фини кори, много сирене, кашкавал и невероятна млечна заливка! Резултатът е умопомрачително вкусна баница , чиято рецепта ще ви представим днес. Ето как да си направите Турски млечен бюрек - вкус, та дрънка!

Турски млечен бюрек

Продукти:

200 гр.

сирене

1 пак. кори за баница

150 гр. кашкавал

3 яйца

60 мл олио

1,5 ч.ч. прясно мляко

1 пак. бакпулвер

бучка масло

щипка сол

Приготвяне:

Чукнете яйцата в купа и ги разбийте добре. Налейте към тях олиото, прясното мляко, бакпулвера и солта. Разбъркайте добре и отделете 1/2 ч.ч. от сместа. Вземете 1 лист от корите за баница. Намажете с млечната смес и сложете отгоре втора кора. Намажете и нея, след което поръсте с кашкавал и сирене.

Завийте внимателно на руло, след това на охлюв. Намазнете тава и сложете навитите кори вътре.

По същия начин процедирайте и останалите кори до изчерпване на количествата.

турска млечна баница

Полейте млечната баница с отделената смес. Върху всяка роза сложете резен масло.

Загрейте фурната на 190-200 градуса. Печете баницата до готовност. 

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft