Турски питки със сирене

вход през zajenata.bg
Турски питки със сирене
admin
Добавена от: admin
109400
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За тестото:
800 гр. брашно
400 мл прясно мляко
50 гр. прясна мая
70 гр. масло
2 яйца
1 чаена лъжичка сол
1 чаена лъжичка захар
За плънката:
250 гр. сирене
1 жълтък
щипка сол
70 гр. масло за намазване
За покритие:
1 белтък
сусам и слънчогледово семе

1. Загрейте леко млякото. В него поставете маслото, захарта и маята. В брашното добавите солта и яйцата. С млякото и разтворената в него мая омесете средно меко тесто и го оставете да втаса. 
2. За плънката настържете сиренето и в него разбийте жълтъка. Осолете по желание. 
3. След като тестото втаса, го разделете на няколко топки. Разделя на толкова топки, колкото питки желаете да получите. 
4. Всяка топка разточете в овална форма, намажете с масло и с плънката, след което я разрежете по дължината на ленти с 1 см разстояние между тях, но не до края. Започнете да завивате разрезите на питката откъм долната част на руло, а след това - в кръг, така че да се оформи кръгла питка-охлювче. 
5. Поставете готовите питки в намаслена тава или на хартия за печене. 
6. Всяка питка намажете с разбит белтък и поръсете със сусам и слънчоглед. 
7. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса.

Забележка: 
Маслото за намазване оставете на стайна температура, за да се размекне добре.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft