Такива пълнени чушки не бях яла досега. С тази рецепта забравих за традиционния метод за приготвяне

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Такива пълнени чушки не бях яла досега. С тази рецепта забравих за традиционния метод за приготвяне
Такива пълнени чушки не бях яла досега. С тази рецепта забравих за традиционния метод за приготвяне
96393
Такива пълнени чушки не бях яла досега. С тази рецепта забравих за традиционния метод за приготвяне
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Не преставам да се учудвам колко общо има нашата и турската кухня . Оказва се, че пълнени чушки наистина съществуват и при тях и рецептата им е в пъти по- вкусна  ! Рецептата ми беше донесена от приятел, който често ходеше да почива в гореща страна и се срещаше с местните там. Сега приготвям само така пълнените чушки !

Най-добрите подправки за използване са магданоз и кориандър. Но никой не забранява да експериментирате и да добавяте други. Не пропускайте да опитате да сервирате ястието с кисело мляко. Ще се окаже много необичайно и вкусно!

Съставки

чушка 8 бр.

Домати 2 бр.

Морков 1бр.

Телешка кайма 400 гр

Ориз 100 g

Вода 150 мл

Сол 0,5 ч.л.

дафинов лист 1

подправки на вкус

Слънчогледово олио на вкус

Черен пипер (смлян) на вкус

Червен пипер на вкус

 

Подготовка

Обелете и настържете морковите на едро ренде, нарежете лука на кубчета. Загрейте растително масло в тиган, изпратете лука там и запържете до полупрозрачност. След това добавете морковите и варете още 2 минути.
Изсипете каймата в тигана и я запържете със зеленчуците за 2-3 минути. Сега добавете измития предварително ориз, разбъркайте, добавете сол, черен пипер и червен пипер. Налейте вода, разбъркайте, покрийте и оставете да къкри, докато оризът се сготви - около 10-15 минути. Към пълнежа добавете нарязани подправки


Изчистете чушките и отстранете семената. Нарежете доматите на колелца. Напълнете чушките с плънката, като ги „покриете“ с резен домат. Поставете върху намазнена тава за печене. 


Намажете чушката с растително масло и добавете малко вода. Печете 50 минути на 180 ° С. Не пропускайте момента, в който пиперът започва да кафенее, полейте го с няколко лъжици от сокът от тавата за печене, покрийте с фолио и гответе допълнително. 

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft