Турски пържени банички - страшната хрупкава вкусотия! Колкото и да изядеш, все са ти малко!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Турски пържени банички - страшната хрупкава вкусотия! Колкото и да изядеш, все са ти малко!
Турски пържени банички - страшната хрупкава вкусотия! Колкото и да изядеш, все са ти малко!
41725
Турски пържени банички - страшната хрупкава вкусотия! Колкото и да изядеш, все са ти малко!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Вкусни малки банички във формата на рулца - апетитни, ароматни и разбира се, вкусни! Това е нашето предложение за семейна закуска днес. Рецептата е от Турция, а както е известно, там са царе на баниците! Предлагаме ви да опитате тези вкусни турски банички на балончета :

Турски банички на балончета

Продукти:

360 гр.

кори за баница (най-добре турски, от триъгълните)

200 гр. сирене

2 яйца

30 гр. масло за намазване

1 с.л. олио за пържене

турски банички пури

Приготвяне:

Разбийте яйцата в дълбока купа. Натрошете сиренето и разбъркайте добре.

Отворете корите (в рецептата са използвани специални турски фини кори с триъгълна форма), вземете един лист, намажете с масло и сложете малко пълнеж върху широката част. Сгънете краищата навътре и навийте на руло към острата част. Ако нямате триъгълни кори, използвайте половината от 1 правоъгълна кора - сложете от плънката в тесния край и навийте на руло.

Оформете всички листове по същия начин. Ако обичате по-големи и плътни банички, вземайте по 2 листа кори за руло.

Ако са направени от един лист, те са хрупкави и се топят в устата ви. 

Загрейте тиган с малко олио и изпържете баничките до красив златист цвят. При пържене образуват мехурчета.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft