Можете да използвате този плосък хляб за така популярните сандвичи-джобове, но и просто като хлебчета, които да вземете на работа или на разходка. Домашният хляб е най-добрият хляб, който можете да направите.
Когато го извадите горещ от фурната, най-добре го намажете с масло, което ще се разтопи от топлината. Още по-хубаво е, ако ги приготвите за вечеря и сервирате с лук, печено месо и зелева салата.
Тази богата вечеря ще зарадва всички, а семейството ще бъде особено щастливо. След такова хубаво хапване поднесете домашно приготвен сладкиш от нашия богат архив от рецепти. Няма нищо по-хубаво от домашно приготвените печива... Ето какво ви трябва за тези апетитни и бързи Турски самуни :
Турски самуни
Продукти:
400 г брашно
200 мл вода
1 чаена лъжичка сол
1 чаена лъжичка суха мая (1/2 пакетче)
20 г захар
20 мл олио
Приготвяне:
Разтворете захарта в хладка вода, добавете маята и разбъркайте. Оставя се на топло за 5 минути да се активира и шупне, след което се добавя към брашното заедно с олиото и солта.
Месете тестото, докато стане компактно, гладко и еластично. Покрийте с фолио или кухненска кърпа и оставете да втаса на топло място без течения за около час, докато удвои обема си.
След това разделете тестото на десет части, оформете топки, след което ги покрийте и оставете да починат двадесет минути. Всяка топка поръсете малко с брашно, след което с точилка разточете кръгла кора.
Наредете тестото с помощта на шпатула в предварително загрята тава и ги сложете да се пекат в загрята на 250 градуса фурна за около 5 минути.
Много бързо ще се надуят като балон, а тъй като са тънки, ще се изпекат за 5 минути.
Готовите хлебчета може да цепнете и да напълните с каквото ви хрумне.
Да ви е сладко!