Турско лято, но без ол инклузив - хотелите махат най-любимата услуга. Ето какво ще я замени:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Пътуване и екскурзии
Турско лято, но без ол инклузив - хотелите махат най-любимата услуга. Ето какво ще я замени:
11318
Източник: blitz.bg
Снимков материал: pixabay.com
Турско лято, но без ол инклузив - хотелите махат най-любимата услуга. Ето какво ще я замени:

Ол инклузивът е запазена марка на тузарските турски курорти. Южната ни съседка е известна по цял свят с доброто си обслужване и именно това е фактът, който привлича туристи от цял свят към Турция.

Но заради пандемията от коронавирус правилата се променят и тази любима екстра на туристите ще отпадне от предлаганите услуги в курортите в Турция:

Турция се оплаква от много години, че когато работи във формат all inclusive , хотелиерите трябва да изхвърлят огромно количество храна. И тогава се появи коронавирусът с необходимостта от самоизолация.

Представители на турската туристическа индустрия смятат, че за да отговорят на хигиенните изисквания след края на пандемията на коронавирус, турските хотели, работещи по системата all inclusive, може да се откажат от шведските маси в полза на a la carte ресторанти, съобщава Руският съюз на туристическата индустрия (РСТ).

Турският министър на културата и туризма Мехмет Нури Ерсой заяви в понеделник, че оживяването на чуждестранния туризъм в Турция след пандемията на коронавирус се очаква в края на август, докато в началото хотелите ще работят с половината от капацитета си, вероятно ще се откажат от системата за обслужване на бюфет.

От PCT заявиха, че президентът на Световния форум за туризъм Булут Баджи предположи, че в светлината на коренно променената ситуация на туристическия пазар хотелите, опитвайки се да отговорят на хигиенните изисквания на клиентите, могат напълно да се откажат от "шведските маси" в полза на a la carte ресторанти.

"Въпреки това, ако изборът на ястия от менюто е включен в пакета all inclusive постоянно, тогава туристите няма да трябва да се оплакват от "нарушаване на правата по отношение на храното."

Но преструктурирането на хотелските кухни във всички хотели ще бъде значително. Доскоро a la carte  ресторантите работеха предимно в хотели на високо ниво и можете да стигнете до там най-често само по предварителна резервация, но сега се очаква те да станат нещо обичайно.Турция вече обяви планове за промяна на работата на всички туристически съоръжения, особено що се касае до хотелите.

Ерсой е сигурен, че социалното дистанциране ще бъде въведено по един или друг начин: ще се засилят хигиенните стандарти, ще се засилят здравните проверки на всички служители, а не само на тези, свързани с кухнята. В същото време приема, че в тази ситуация туристите ще предпочитат бутикови хотели и камерни общежития в курортни селища, а не гигантски хотелски комплекси.

Ръководителят на турската хотелиерска асоциация Мубера Ересин също е на мнение, че шведските маси ще бъдат заменени с „чинии за закуска“ с определен набор ястия и фиксирано меню за обяд и вечеря.

В същото време представителят на турската туристическа индустрия отбелязва някои положителни моменти при смяна на хранителната система в хотелите.

"Турция се оплаква от много години, че когато работи във формат all inclusive, трябва да се изхвърля огромно количество храна - както онази, която не е консумирана на шведските маси, така и тази, която туристите са натрупали по чинии, но не са изяли", напомни Баджи и допълва, че само през 2018 г. по този начин в Турция са били изхвърлени 26 милиона тона храна.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft