Турско пиде

вход през zajenata.bg
Турско пиде
admin
Добавена от: admin
19027
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

15 г прясна мая
1 ч. л. захар
1 ч. ч. хладка вода
500 г брашно
1 ч. л. сол
2 с. л. зехтин
2 с. л. кисело мляко
1 разбито яйце
2 ч. л. сусам и семена от лук
брашно за наръсване
 

Маята се смесва със захарта и 2 с. л. от водата. Оставя се за 10 мин. на топло.
Брашното се пресява и се разбърква със солта. В средата му се прави кладенче, където се сипват маята, зехтинът, млякото и останалата вода. Омесва се тесто. Меси се 8 - 10 мин. върху набрашнен плот, докато стане еластично и престане да лепне. Тестото се слага в купа намазана със зехтин, покрива се с фолио за свежо съхранение и се слага на топло за 2 часа или докато удвои обема си.
Тестото се премесва отново за 2-3 мин., разделя се на 4 топки, които се разточват на плоски питки. Натискат се с пръсти, намазват се с яйце и се поръсват със сусам и лучено семе. Оставят се да втасат 20 мин. на топло. Пекат се в загрята фурна на 220˚ С.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft