Турско реване с кисело мляко
18 Юни 2015
37712
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
В дълбока купа с миксер се разбиват яйцата със захарта.
Добавят се киселото мляко, олиото, грисът, брашното (смесено с бакпулвера) и се продължава с биенето. Трябва да се получи гладка смес без бучки.
Квадратна форма за печене (20х30 см) се намазва с олио. Вътре се изсипва тестото. Пече се в предварително загрята на 170 градуса фурна докато получи кафеникава коричка.
За сиропа се слагат да заврат водата и захар. Добавя се лимоновият сок, сиропът се сваля от огъня и се оставя да се охлади.
Готовият сладкиш се нарязва на квадрати или ромбове. Залива се с охладения (но още топъл) сироп. Оставя се да изстине добре и да попие сиропа, след което се поднася студено.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари