Туршия Всичко по две - 100% вкус без консерванти! Запишете си тази рецепта:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Туршия Всичко по две - 100% вкус без консерванти! Запишете си тази рецепта:
Туршия Всичко по две - 100% вкус без консерванти! Запишете си тази рецепта:
83812
Туршия Всичко по две - 100% вкус без консерванти! Запишете си тази рецепта:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Може ли зима без туршийка? Всеки истински българин ще отговори с категорично "Не!" Ако все още си нямате любима рецепта за зимна туршия , днес ви предлагаме да опитате тази Туршия всичко по две - 100% вкус и никакви консерванти, гаранция за качество и свежест!

Туршия Всичко по две

Необходими продукти:

  • 2 кг домати (може зелени, розови или червени)
  • 2 кг чушки
  • 2 кг карфиол
  • 2 кг моркови
  • 2 кг краставици

За саламурата:

  • сол - на вкус
  • вода - колкото може да се събере в бидонче, пълно със зеленчуци

Начин на приготвяне: 

Измийте добре зеленчуците. Срежете чушките отгоре малко с нож. Набодете доматите на 2-3 места. Отрежете краищата на краставиците. Разделете карфиола на едри цветчета. Обелете моркова и леко отрежете краищата.

Поставете голям найлонов плик в бидончето (или съда), в което ще приготвяте туршията, така че краищата леко да излизат извън купата. Наредете зеленчуците: ред краставици, моркови, чушки, домати и карфиол. Повтаряйте подреждането, докато изразходвате съставките.

зеленчуци в бидон

Напълнете съда с вода. След това изсипете водата в друг дълбок съд и добавете морска сол, така че саламурата да е малко по-солена от обикновено. Разбъркайте добре, за да се разтвори солта. Не е необходимо разтворът да се вари. Саламурата се връща в бидона със зеленчуците.

Завържете краищата на плика, така че зеленчуците да са потопени в саламура. По време на мариноването зеленчуците ще поемат излишната сол. Оставя се на студено да се маринова.

туршия в бидон

Забележка: Чрез завързване на найлоновия плик зеленчуците остават под саламурата, така че не се образува бяла повърхност над зеленчуците. Когато туршията втаса и започнете да я консумирате, трябва да снижите нивото на завързване на плика, така че зеленчуците винаги да са добре потопени в саламура.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft