Туршия от гроздови зърна
28 Август 2012
18507
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
десертно грозде
25 с.л. захар
10 с.л. морска сол
4 аспирина
3 с.л. синапено семе
4-5 вишневи листа
200 мл оцет
Измитото и изчистено от чепките грозде се насипва в буркани, в които са сложени солта, захарта, аспирините, синапеното семе и листата. Сварява се вода с добавения в нея оцет и още вряща се изсипва в съдовете. Затваря се плътно и няколко дни се обръща. Не се стерилизира.
Количеството е за буркан от 3 л. или за равен обем по-малки буркани.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари