Туршия от карфиол
20 Септември 2012
35089
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Карфиолът се измива и накъсва на цветчета, попарва се във вряла вода за 8 минути. На дъното на бурканите се слага магданоз, зърна черен пипер, дафинови листа, обелени скилидки чесън и колелца кромид и морков.
Готовият карфиол се изважда с решетъчна лъжица, отцежда се, охлажда се и се реди в бурканите, като се внимава цветчетата да остават цели. Залива се с гореща марината, бурканите се затварят и стерилизират 10 минути.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари