Тутканица или бърза мачкана баница по македонски
9 Юли 2015
23781
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
1 пакет готови кори за баница
2 яйца
300 гр сирене или солена извара
100 мл газирана вода
½ пак. бакпулвер
Първо пригответе плънката: разбъркайте сиренето/изварата и яйцата до гладка смес.
Отделете четири кори настрана. С две от тях постелете дъното на намазнена тавичка. След това останалата част от корите намачкайте с ръце и ги потопете в яйчената смес. Подредете ги в тавата една до друга. Процедурата продължава докато се изчерпат корите. Накрая отгоре се нареждат двете останали кори и леко се набират. Всичко се залива с газираната вода, в която предварително е разтворен бакпулверът. Поръсва се с олио и се пече половин час на 200 градуса.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари