Много домакини заместват брашното с овесени ядки, за да намалят калоричното съдържание на печивото . Резултатът е интересен тутманик с овесени ядки , чиито пълнеж зависи само от вашето въображение. Аз например обичам череша . И наскоро попаднах на напълно необичайна рецепта.
Това е може би най-лесният тутманик с овесени ядки, който съм правила. Попаднах на рецепта в блога на фитнес инструкторка и се възхитих от вкуса. Момичето толкова възхваляваше ястието, че реших да го опитам. Седмица по-късно всички искаха у нас Наистина вкусно!
Съставки
Извара 400 гр
Банан 1бр
Яйце 2 бр.
Овесени ядки 3 с.л.
Подготовка
Разбийте яйцата в дълбока купа, разбийте ги с бъркалка. След това добавете към тях овесени ядки. Разбъркайте и оставете за 10 минути. През това време ядките трябва да набъбнат. След това добавете нарязания банан към съставките. Пасирайте го, смесете с овесените ядки
Към това овесено тесто добавете маслена извара. Разбъркайте всичко отново до гладка смес. Застелете формата за печене с пергамент. Изсипете тестото в нея.
Ето един вид овесени ядки без брашно и захар, които приготвям за закуска няколко пъти седмично. Моите деца пък поръсват сладко от малини или ягоди върху резените. Както се казва, както започнете деня си, така ще го прекарате!