Тутманик Охлювчета със сирене

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Тутманик Охлювчета със сирене
Тутманик Охлювчета със сирене
admin
Добавена от: admin
30072
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За тестото: 

около 1 кг брашно

30 гр. прясна мая

1 яйце

1 чаена лъжичка сол

1 чаена лъжичка захар

3 супени лъжици олио

2 чаени чаши прясно мляко

За плънката:

300 гр. сирене

5 яйца

свинска мас и олио за разточване

Брашното се пресява три пъти, след което леко се затопля на слаба фурна или котлон. В средата му се прави кладенче и вътре се слагат последователно натрошената и размита с хладка вода мая, яйцето, солта, олиото и затопленото прясно мляко с разтворената в него захар. Млякото се прибавя постепенно и сместа се омесва с брашното, докато се получи меко тесто. Разделя се на три равни части, които се оформят на топки. Всяка топка от тестото се потапя в разтопена свинска мас или в смес от равни части свинска мас и олио. Разточва се на кора с диаметър около 35-40 см и с дебелина около 1,5 см. Плънката се изсипва върху кората. Навива се на руло, нарязва се на парчета с големина 4-5 см. Така получените охлювчета се подреждат с разреза нагоре в намаслена тава, намазват се с разбит жълтък и тутманикът се пече 35-40 минути в загрята на 180 градуса фурна. Готовността се проверява със суха клечка.

Автор: lakomnik.bg

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft